keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Ammatinvalintakysymykset

Nyt kun Sipi alkaa olla jo melko iso, on aika miettiä tulevaisuudensuunnitelmia ja ammatinvalintaa. Yhtenä vaihtoehtona Sipin ammatiksi voisi olla elintarvikeviranomainen. Rekku ja minä olemme jo vähän yrittäneet neuvoa Sipille, miten elintarviketarkastuksia tehdään. Se on oikeastaan aika helppoa kotona: aina kun joku ihminen syö, käydään vaivihkaa nuukaisemalla varmistamassa pöydän reunalta, että ruoka on syömiskelpoista. Useimmiten ihmiset syövät tuoretta ruokaa emmekä ole vielä törmänneet laiminlyönteihin tuoreudessa tai elintarvikkeiden säilytyksessä.
On myös tärkeää tarkastaa, että keittiössä pidetään huolta hygieniasta. Kun roskiskaappia avataan, voi käydä tarkastamassa roskiksen ja kompostijätteen silmämääräisesti sekä haistamalla. Tässä Sipi onkin jo todella hyvä. Myös keittiön lattia täytyy pitää puhtaana eikä lattialla saisi olla ruuantähteitä tai murusia. Ne voi heti käydä siivoamassa pois, jos sellaisia huomaa. Me kolme olemme niin hyvä valvontatiimi, että keittiön lattialle harvoin jää mitään pitkäksi aikaa.
Ura elintarvikevalvojana voi olla hyvinkin antoisa, olemme Rekun kanssa huomanneet. Itsehän mietin aikanani myös kampaajan ja suurtilallisen uraa. Täytyy sanoa, että elintarvikeviranomaisen työ on minusta ollut kaikkein hauskinta.

2 kommenttia:

  1. minä epäilen että omistat myös kauppakeskuksen Hyvinkäällä mutta haluat hämätä veroviranomaisia kirjoitusasulla. T:Rafu

    VastaaPoista
  2. Olen kyllä muistaakseni tehnyt sijoituksia myös Hyvinkäälle, vaikka se olekaan mikään tunnettu veroparatiisi.

    VastaaPoista