keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Laumanjohtaja

Minusta on nyt tullut laumanjohtaja. Minun laumaani kuuluvat Rekku, Sipi, ja tietysti minä itse. Isäntäväki ei varsinaisesti kuulu laumaan, vaan he hoitavat ihmisten hommia. Tietysti heidän on varmuuden vuoksi syytä aina olla lauman mukana, jos nyt ihmisiä sattuisi johonkin tarvitsemaan.

Laumanjohtajan tehtävät ovat vaativia. Ehkä tärkeintä on vahtia, että kaikki pysyvät tallella. Siinä työssä auttavat paimenkoiran paimennusvaistoni. Tärkeää on myös, että laumassa säilyy sopu eikä kukaan tee mitään kiellettyä tai muuten innostu liikaa. Laumanjohtajan pitäisi aina olla valppaana ja mennä ilmoittamaan isäntäväelle, jos esimerkiksi Sipi on tekemässä jotain sopimatonta, kuten pissaamassa lattialle tai järsimässä eteisen hyllyä.

Aina ei vaan jaksa pysytellä valppaana, mutta olen keksinyt hyvän keinon valvoa asioita levätessäni: odotan, kunnes Sipi on eteisessä tai työhuoneessa ja Rekku olohuoneessa, tai toisin päin. Sitten asettaudun käytävälle tassut ja takapää seiniä vasten niin, ettei kukaan koira pääse kulkemaan huomaamatta ohitseni. Näin voin valvoa kaikkea liikettä laumani kotipesässä, ja samalla pystyn hetken lepuuttamaan kaikesta vastuusta uupuneita aivojani. (Ihmiset tietysti saavat kulkea ylitseni, mutta rapsutukset olisivat silloin kyllä mukavia.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti