maanantai 1. joulukuuta 2014

Adventtikävely

Kävimme lauantaina Kuhankuonolla rauhallisella retkellä, kun ensimmäinen adventtikin oli jo ovella. Kangenmiekan kierros on 8 km pitkä ja käytimme sen kävelyyn melkein neljä tuntia, koska se vaan oli niin kivaa.
Alkumatkasta me poukkoilimme sinne tänne ja riehuimme ihan kauheasti. Minähän olen kävellyt tämän reitin aiemminkin, mutta Sipi oli ensimmäistä kertaa mukana. Osa metsästä oli kaadettu ja polun vieressä oli isot röykkiöt puutavaraa, joka oli merkinnöistä päätellen menossa puuteollisuuteen.
Käärmelähteellä joimme raikasta vettä ja isäntäväkikin otti vettä mukiin. Lähteen vieressä meni melko syvä puro, johon muina koirina menin kahlaamaan. Vesi oli aika kylmää jo, mutta virkistävää! Hetken päästä Sipi seurasi minun esimerkkiäni, ja kävi myös kylpemässä. Märästä turkista seurasi tietenkin taas kauheat matsit. Juoksimme itsemme lämpimiksi.
Retken puolivälissä tulimme laavulle, ja isäntäväki teki tulet ja söi eväät. Me emme malttaneet juuri levätä, vaan juoksimme laavua ympäri ja Sipi kävi laavun allakin.
Takaisintullessa aloimme olla jo melko poikki, mutta emme näyttäneet sitä kenellekään. Autossa kyllä uni maittoi.

Illalla meille tuli vieraiksi Urpo ja Kärsä, joten lepoa jouduttiin lykkäämään. Me leikimme sisällä ja katsoimme kauhuissamme, kun pojat leikkivät meidän leluilla. Vältimme riidat kuitenkin.
Kylläpä illalla väsytti! Nukuimme makeasti aamuun asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti