sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Uimakoulussa

Pari viikkoa sitten kävimme uimakoulussa, tai oikeastaan vaan tutustumassa sellaiseen. Emäntä löysi netistä Tampereen koirauinti -nimisen yrityksen, jonka allas on Nokian puolella Tamperetta. Ensin kävimme tietysti toimittamassa tarpeemme pikku lenkillä ja sitten nousimme autoon. Matka uimalaan ei kestänyt kauaa.

Uimahallissa altaaseen mennään aina suihkun kautta. Pestäväksi joutuivat ainakin massu ja tassut, runsaan veden ja koirasampoon kanssa. Sitten päälle puettiin pelastusliivit sillä ne pitävät takapään paremmin pinnalla.

Altaaseen mentiin kuvioidulla kumilla päällystettyä ramppia pitkin. Se oli niin uutta ja outoa, että emme kumpikaan meinanneet ensin uskaltautua veteen - ei edes tennispallojen perään. Tämä oli tietysti hiukan noloa minulle, joka olen sivumennen sanoen varsinainen vesipeto.


Mutta eipä aikaakaan kun olimme jo molemmat vedessä. Ensikastautumisen jälkeen rampilta lähdettiin pitkällä loikalla pallojen perään! Vesi oli mukavan lämmintä. Isäntä pääsi kiertämään allasta pallo kädessään, ja houkutteli näin meidät uimaan monta kierrosta kovaa vauhtia.

Onneksi palloja oli useampia, niin meille ei tullut riitaa. Molempien suuhun mahtuu muuten todistetusti kaksi tennispalloa. Tässä Sipi näyttää, että on vihdoin oppinut uimaan ilman että itse roiskuttaa etutassuilla vettä korviinsa. Minä olen silti nopeampi uimari!

Puolen tunnin uinnin jälkeen meidät vielä huuhdottiin ja kuivattiin kuin kuninkaalliset kylpylässä. Kotiin päästyämme olimme aika puhki. Hyvä allastreeni siis tulevaa avovesikautta ajatellen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti