maanantai 10. kesäkuuta 2013

Paimennuskoulu

Ajattelin kokeilla, olisiko minusta lammaspaimeneksi. Kävimme viime viikonloppuna kasvattajan järjestämässä tapahtumassa paimennuskoulussa Somerolla. Meitä oli kaikkiaan 17 valkoista sekä yksi musta (veljemme Rekku). Kaikki eivät kuitenkaan paimentaneet, osa oli ihan turisteina matkassa (kuten Rekkukin).Ensin kyllä ihmettelin suuresti, miksi ihmeessä lampaat ovat siinä ihan tyrkyllä aidan toisella puolella. Eikä minua ennen paimennusvuorossa ollut koira lainkaan koittanut syödä lampaita! Kun pääsin itse "kehään", tuumasin, että olisi kiva vähän saalistaa.


Harmi kyllä minua pidettiin liinassa enkä päässyt ajamaan lampaita takaa. Välillä koitin paimentaa niitä, mutta suurimmaksi osaksi keskityin siihen lampaankakan syömiseen. Sitä en ollut ennen maistanutkaan.

Päivä oli kuuma eikä minua ne lampaat niin kauheasti kiinnostanut. Pääsin kuitenkin kolmesti kokeilemaan lammaspaimenen uraa.Sipi oli myös paimenkoirana. Häneltä se sujui hieman paremmin, mutta ei hänkään mikään luonnonlahjakkuus ollut. Paimensi se kuitenkin muutaman kerran lampaita eri suuntiin ja ainakin näytti itse tyytyväiseltä suoritukseensa.
Kuvat Mervi Asp

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti