sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Uusi vuosi 2014

Hyvää alkanutta vuotta kaikille lukijoilleni! Meidän vuodenvaihde sujui leppoisasti laavulla. Saavuimme Töykkälän laavulle juuri ennen pimeän tuloa. Sipi ja minä hullaannuimme aivan totaalisesti, kun saimme olla vapaina ja nauttia metsästä ja suosta. Isäntäväki teki tulet nuotioon ja alkoi paistaa ruokaa. Me saimme vuoden viimeisen päivän kunniaksi poron luut, jotka olivat odottaneet kaapissa sopivan juhlallista hetkeä noin kolme vuotta. Ne olivat niiiin herkulliset, että vieläkin tulee vesi kielelle pelkästä ajatuksesta. Saimme myös maistaa makkaraa. Lisäksi Sipi varasti palan kanannahkaa, kun se oli jäänyt vartiomatta penkille.
Illalla laavulla kävi kaksi mukavanoloista belgialaista poikakoiraa, mutta emme saaneet tutustua niihin. Sipi nosti kamalan metakan, kun ne alkoivat lähestyä laavua metsästä. Kaikki luulivat, että Sipi näkee taas mörköjä, mutta pian huomasimme, että lapsi olikin tällä kertaa oikeassa. Ei siellä tietenkään mörköjä ollut, mutta kaksi ihmistä ja kaksi koiraa. Kaikesta epäilyttävästä on hyvä varoittaa laumaa.
Yö meni mukavasti, tosin minulla oli vähän kylmä. Yritin mennä peiton alle, mutta aina se putosi kun piti käydä laavun ulkopuolella tarkkailemassa metsää. Sipiä ei palellut.
Puolenyön aikaan kuului kauheaa pauketta metsän toisesta reunasta, siellä oli varmaan jotkut uudenvuodenjuhlat. Onneksi meitä ei pelottanut, sillä olemme paukkuvarmoja ja äänet tulivat sen verran kaukaa.
Aamulla minä hukkasin kaulapantani metsään, mutta myöhemmin se löytyi. En olisi kyllä pannut pahakseni, vaikka se olisi hävinnyt lopullisesti. Olisin varmaan saanut olla aina ihan nakuna jos sitä ei olisi löytynyt enää.

2 kommenttia:

  1. Onpa teillä ollut hauska retki. Hyvä, kun Sipi varoittaa vieraista tulijoista. Kunnon vahtikoira.
    Minulla oli vakio uusivuosi. Olin isännän ja emännän kanssa rannassa, mutta ei siellä tänä vuonna ollut ketään. Ei haitannut. Sitten tulimme kotiin ja kävelin tiukasti isännän vieressä, kun raketit pelotti hiukan. Olin silti mielestäni urhea!
    Hyvää vuotta 2014 teille molemmille!
    Bertta-ystävänne

    VastaaPoista