maanantai 1. elokuuta 2016

Komentoja ja kavereita

Meillä oli viikonloppuna täällä vieraana pari poikaa, jotka pitivät meille kovaa kuria. Käskyjä sateli: Maahan! Paikka! Istu! (Ja ainakin yhden kerran kuulimme myös "Itsu!")
Meidän hampaitamme ihmeteltiin ("Ou mai gaad miten isot hampaat näillä on! Onko nää sellaisia lampaanraatelijakoiria?") ja kynnetkin leikattiin.

Ulkoilimme ja pidimme hauskaa. Illalla kävimme yhdessä uimassa meressä. Minusta oli aika kamalaa, kun lauma hajosi eri suuntiin ja välillä lapset menivät pinnan alle. Koitin koko ajan pelastaa kaikkia ja pitää laumaa kasassa. Sipi vaan roikkui rannan tuntumassa isolla kivellä ja haukkui kovaan ääneen.

Sunnuntaina matkasimme kaikki yhdessä autolla ensin Ruskolle, jossa saimme lekotella ja leikkiä lasten kanssa. Sitten Sipi lähti Halistenkoskelle tapaamaan siskoaan Kuuttia. Edellisistä treffeistä olikin kulunut jo noin pari vuotta, mutta hyvin siskot tulivat keskenään toimeen. Heillä oli hurjan hauskaa kun he jahtasivat toisiaan, hyppivät heinikossa ja kahlasivat Aurajoessa. Sipi oli aika poikki, kun hän tuli minua hakemaan.

Sieltä lähdimmekin heti seuraavaan paikkaan, nimittäin tapaamaan Urpoa ja Kärsää! Laitoin pojat heti ojennukseen, ja Sipi taas haukkui kovaan ääneen. Kävimme takapihalla syömässä marjoja suoraan pensaista.

Se visiitti oli aika lyhyt, ja menimme sieltä vielä Vartsalaan, jossa tapasimme tuttuja ja muutamia tuntemattomiakin ihmisiä.

Lopulta ajoimme vielä illaksi kotiin. Koko päivä oli niin hektinen, ettei meille muistettu antaa päivällisruokaa ollenkaan! Kun tulimme kotiin, oli kello jo melkein kymmenen ja isäntäväen mielestä oli liian myöhä syödä enää. Siis liian myöhä meille, kyllähän he itse vetivät hampurilaiset iltapalaksi. Niin törkeää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti