sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Sipi silmälääkärissä

Aiemmin tällä viikolla Sipi luuli nähneensä jotain pensaassa ja työnsi päänsä syvälle oksien joukkoon. Yhtäkkiä hän kiljaisi ja veti pään nopeasti pois. Ehkä hänen silmäänsä osui jotain, koska pari päivää myöhemmin silmä alkoi rähmiä ja Sipi piti sitä koko ajan sikkuralla.
Emäntä kysyi kasvattajalta suositteleeko hän mahdollisesti jotain tippoja silmään, mutta kasvattaja sanoi että on parasta käydä näyttämässä silmää eläinlääkärissä, jotta voidaan varmistua ettei siellä ole haavaa tai roskaa.
Niinpä teimme ensimmäisen eläinlääkärireissun Saksassa. Tai no minä odottelin autossa sillä välin kun Sipi oli vastaanotolla, mutta olin kuitenkin hengessä mukana.
Tutkimusta varten Sipin silmä puudutettiin ja sinne laitettiin väriainetta, jotta sarveiskalvon haavat näkyisivät. Eläinlääkäri ja avustava hoitaja tutkivat silmän todella tarkkaan, mutta eivät nähneet siellä haavaa eikä roskia. Luultavasti kyseessä oli vain tulehdus ja sitä varten silmään laitetaan nyt kolmesti päivässä hoitavaa voidetta. Sipin vointi onkin parantunut silmissä (heh heh).
Loppu hyvin, kaikki hyvin! Samalla tuli tutustuttua uuteen mukavaan eläinlääkäriin. Se antoi Sipille herkkuja tutkimusten päätteeksi, ja koska Sipi ei osannut istua kun sanottiin "Sitz", niin hän sai herkut seisaaltaan. Lopuksi eläinlääkäri sanoi, että toivottavasti näemme jatkossa mahdollisimman harvoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti