maanantai 2. tammikuuta 2017

Uusi vuosi, uudet huudit!

Niin on taas vuosi vaihtunut ja raketit ammuttu. Uudenvuodenaattona kävimme päivälenkillä keisarillisen Saksan armeijan vanhoissa harjoitusmaastoissa Hohenlockstedtissa. Mikään vähempi kuin keisarillinen metsä ei olisikaan Sipille kelvannut. Vaikka sää oli melko kurainen, sumuinen ja sateinenkin oli uudessa metsässä kiva kävellä. Näimme yli sata vuotta vanhan ampumaradan suojavalleja. Niistä kertovat opastaulut olivat myös suomeksi, sillä alueella harjoittelivat suomalaiset jääkärit. Vanhoja raunioita enemmän meitä kiinnosti kuitenkin peurojen ruokintapaikalle johtavat jäljet, jotka innostuksestamme päätellen olivat aika tuoreita. Keisarillisessa metsässä kulki hieno ulkoilureitti ja virkistävä puro. Käymme siellä varmasti vielä toistekin!

Vierailimme myös suomalaisten jääkärien muistomerkillä ja tarkastamassa Hohenlockstedtin symbolin eli vanhan vesitornin. Sen edustalla oli vanha suomalainen tykki ja vartiokoppi, joka tietysti piti miehittää parivartiolla.

Ollos huoleton, koirass' valveil' on!

Uudenvuoden aattoilta on monille koirille stressaavaa aikaa. Me Sipin kanssa olemme onneksi paukkuvarmoiksi todettuja, oikein virallisessa luonnetestissä. Kävimme silti iltalenkillä rauhallisella alueella pari tuntia ennen pahinta paukutteluaikaa. Isäntäkin oli ostanut koiranpommeja (hui!), jollaisia ei suomesta saa, mutta ei onneksi käyttänyt niitä meidän nähden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti