perjantai 18. joulukuuta 2020

Sipin sairaalareissu

Viime viikkoisen lääkekuurin seurauksena Sipin vatsa meni löysälle. Ensin minä huomasin, että Sipin takapää haisee oudolle ja koitin hoitaa sitä parhaani mukaan. Se ei kuitenkaan tuntunut auttavan, vaan Sipin vatsa oli edelleen kipeä ja kakkaaminenkaan ei onnistunut normaalisti, vaan kakkaa tuli pieninä annoksina monta kertaa. 

Isäntäväki huomasi, että jotain on meneillään ja lopettivat lääkekuurin ja koittivat antaa Sipille jotain vatsaa kovettavaa ruokaa. Se oli kuitenkin jo liian myöhäistä, sillä anaalirauhaset olivat tulehtuneet. 

Keskiviikkoiltana Sipi oli jo todella huonovointinen ja isäntäväki päätti viedä hänet seuraavana päivänä eläinlääkärille. Yöllä tilanne meni kuitenkin vielä huonommaksi ja Sipi läähätti ja oli stressaantunut. 

Aamulla Sipi meni eläinsairaalan päivystykseen ja siellä todettiin, että anaalirauhaset olivat tulehtuneet ja toinen oli jo puhjennut ihon läpi. Se piti heti hoitaa kuntoon, joten Sipi nukutettiin ja vietiin hoidettavaksi. Lääkäri sai putsattua molemmat rauhaset, mutta puhjennut rauhanen oli tehnyt takapäähän ison reiän. 

Kun Sipi heräili, emäntä vei hänet kotiin ja minä olin todella huolissani kun Sipi vaan nukkui ja vaikeroi. Onneksi hän sai kovat kipulääkkeet, antibiotit sekä vatsatautiin lääkettä. Nyt hän joutuu kulkemaan kauluri päässä viikon. Kuulemma takapäässä oleva reikä on noin peukalonpään kokoinen ja sitä hoidetaan avohaavana. 

Kyllä Sipi kai tästä tokenee ja hänen vointinsa onkin jo parempaan päin. Inhottavaa vaan, kun hän käyttää kauluria, se ei ole kenenkään mielestä mukavaa. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti