lauantai 25. maaliskuuta 2023

Sipin eläinlääkärireissu

Sipillä on ollut pidemmän aikaa selässä ja jaloissa kipuja. Hänellä ei ole virallista diagnoosia, mutta tassuissa on luultavasti nivelrikkoa ja selässä spondyloosia. 


Joskus Sipille on annettu kipulääkkeitä, jos esimerkiksi ulkona on ollut tosi liukasta ja olemme joutuneet kävelemään varovasti jäistä tietä pitkin. Silloin tulee helposti kaikenlaisia kipuja kun joutuu jännittämään outoja lihaksia ja kävelemään eri asennossa kuin yleensä. 

Kasvattaja kuitenkin suositteli Sipille kipupiikkiä, joka on pitkäkestoinen lääkitys. Niinpä Sipi kävi eläinlääkärillä nopean reissun ja sai niskaan piikin. 

Tässä kuvassa Sipi odottaa vuoroaan vastaanotolla. Tutkimushuoneesta kuului mielenkiintoisia ääniä ja Sipiä taisi vähän jännittää, mitä on luvassa. Korvat ovat siksi kuunteluasennossa.

Ennen lääkitystä Sipi kävi punnittavana. Uskokaa tai älkää, Sipille on tullut viime syksyn jälkeen 4 kiloa lisää painoa! Se johtuu siitä, että vatsa toimii nyt normaalisti, eikä Sipi ole ripuloinut yhtenään, niin kuin syksyllä. Eläinlääkäri sanoi, ettei Sipillä ole yhtään liikaa painoa vielä, mutta nyt pitää olla tarkkana, ettei vaan kerry ylimääräistä. Se ei tee hyvää jo ennestään kipeälle selälle ja jaloille. 32 kiloa on riittävä paino valkkarinartulle, enempää ei tarvitse tulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti