sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Älypeli

Isäntäväki toi viikolla kotiin koiria varten tarkoitetun älypelin. Siinä on kääntyvällä alustalla palikoita, joiden alle voi laittaa herkkuja. Juju on siinä, että palikat pitää nostaa pois, ennen kuin herkkuihin pääsee käsiksi. Pelin toisella puolella on toinenkin älypeli. Siinä on kääntyvä levy, jossa on yksi reikä. Levyn alla on monta koloa, jonne herkut laitetaan. Herkut löytää, kun osaa tassulla kääntää levyä niin, että reikä osuu kolon kohdalle.

Minä en aluksi tajunnut ollenkaan, mistä pelissä on kyse. Istuin vain odottamaan, että isäntäväki antaisi ne herkut minulle sieltä palikoiden alta suoraan suuhun. Sitten aloin kaivaa palikoita sivuun - ensin tassulla ja sitten kuonolla - mutta palikat eivät helposti siirry paikoiltaan muuten kuin hampailla nostamalla. Lopulta minäkin oivalsin, miten peliä pelataan. Aika tylsä peli minun mielestäni.

Sipi sen sijaan oppi pelin melkein heti, ahne kun on. Muutaman erän jälkeen Sipi on tullut varsin vikkeläksi palikkapelissä. Tässä Sipin tyylinäyte siitä, miten palikat saavat kyytiä ja kalkkunaherkut korjataan parempiin suihin: Sipi pelaa!


2 kommenttia:

  1. Tervehdys

    Oi kuin hienosti Sipi pelaa.

    Ter.Beni,Otto ja Lila

    VastaaPoista
  2. Sipi on kiistämättä varsin taitava. Suonette kuitenkin anteeksi jos en välitä kehujanne Sipille, sillä luulen että hän saattaisi ylpistyä niistä liikaa.

    VastaaPoista