lauantai 15. lokakuuta 2016

Haima-Saiman haimalääkkeet

Minullahan todettiin noin vuosi sitten haiman vajaatoiminta. Kaikki meni tosi hyvin Suomessa, kun sain raakaa sianhaimaa noin 50 g joka aterialla. Olin todella hyvässä kunnossa, oikeastaan minusta ei koko sairautta huomannut ollenkaan.
Täällä Saksassa sianhaiman löytäminen oli vaikeaa. Sitä ei oikein tahtonut mistään löytyä. Sen sijaan sain naudanhaimaa, mutta se osoittautui huonommaksi kuin sianhaima. Se on kai jotenkin erilaista eikä se oikein toiminut minulla. Jouduin ulostamaan monta kertaa päivässä ja kakka oli löysää ja kellertävää. Lisäksi laihduin jonkun verran, kun ruoka ei imeytynyt vaan tuli "läpi".
Sitten onneksi isäntäväki löysi netistä ihmelääkkeen Panzymen, tai siis Petzymen, joka sen nimi on Saksan markkinoilla. Se on sianhaimaentsyymiä, joka toimii siis samalla tavalla kuin raaka sianhaima. Hieman jännitti maistaa sitä ekaa kertaa, kun sitä oli ruokani joukossa. Onneksi se on tosi hyvää! Syön Petzym-jauheen aina ensin.
Ja Petzym myös toimii: vatsani voi hyvin, kakkaan noin kaksi tai kolme kertaa päivässä ja yleensä ihan kiinteää, normaalia kakkaa.
Olen siis taas voinut paremmin ja jaksan kunnon lenkkejä. Nyt ei enää tassu paina, kun teemme joka päivä yhden vähintään tunnin lenkin. Jaksan aivan hyvin kävellä koko matkan ja riehua Sipin kanssa.
Tunnen itseni taas nuoreksi koiraksi.

2 kommenttia:

  1. Hienoa Villa! Hyvä, että uusi lääke toimii!

    VastaaPoista
  2. Toimiihan se, ja posti tuo tarvittaessa lisää. Kaiken lisäksi se maistuu ihan hyvältä!

    VastaaPoista