torstai 30. tammikuuta 2020

Tallilla

Kävimme eilen pitkästä aikaa hevostallilla. Tällä kertaa menimme Piikkiöön tervehtimään Toffee-hevosta.
Tallilla oli mukavaa ja me tiesimme heti, miten siellä tulee käyttäytyä. Ei saa riehua eikä haukkua eikä hermostuttaa hevosia. Sen sijaan tallin ja maneesin lattialta saa syödä kaikkea ihanaa!
Tallissa oli ehkä 8 hevosta, ja kaikki ilahtuivat meidän vierailusta. Ne katsoivat meitä uteliaina ja iloisina. Tallikoira Indi ei ollut nyt paikalla, joten olimme ainoat koirat. Kissoja siellä ei ole (onneksi) lainkaan, mutta näimme kyllä muutaman tallihiiren.
Tutkimme tallin hyvin tarkkaan, kävimme jokaisessa huoneessa nuuhkimassa lattiat ja kaikki tavarat. Hevosten tarvikkeetkin on hyvin mielenkiintoisia ja  meidän piti tarkastaa varsinkin kaikki ruoka-astiat.


Toffee on tosi kiltti heppa, eikä se välittänyt meistä juurikaan. Kun olimme maneesissa ja Toffee pääsi vähän käppäilemään, me odottelimme kytkettyinä reunalla. Ettei vaan olisi tullut mitään levottomuuksia tai muuten hankalia tilanteita. Minusta on vähän vaikea ymmärtää, miten iso eläin hevonen oikeastaan on.

Kun Toffee oli kävellyt riittävästi, me pääsimme vähän riehumaan maneesiin. Siellä ei ollut ketään muita, joten käytimme tilan hyväksemme ja otimme pienet villit painit maneesin pehmeällä alustalla.

Tallivierailu oli muuten oikein kiva, mutta Sipi-raukka söi niin paljon kaikkea ihanaa tallin lattialta, että hänellä meni vatsa aivan sekaisin. Jo kotimatkalla Sipin vatsassa alkoi kuplia ja kun pääsimme kotipihaan, hän oksensi aivan kauheat läjät hevosenruokaa ja -kakkaa.
Seuraavana yönä Sipi puklaili ja yski koko vatsan tyhjäksi. Tietenkin kaikki tuli takkahuoneen sohville ja matolle. Onneksi emäntä sai kaiken pestyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti