maanantai 16. marraskuuta 2020

Haukkavuoren retki

Viikonloppuna kävimme retkeilemässä Pöytyän Haukkavuorella. Siellä on laajat ulkoilu- ja retkeilyalueet, jotka soveltuvat hyvin myös koirien päiväretkiksi. Isäntäväellä oli repuissa eväitä ja tulentekovälineet. Meillä oli yllä huomioliivit, koska meidän on hyvä erottua metsän eläimistä. 


Menomatkalla olimme aivan villejä. Tai no Sipi enimmäkseen. Hän riehui ja temmelsi aivan vauhkona, hyökkäili minun kimppuuni ja otti nopeita spurtteja polulla. Kun olimme edenneet vähän matkaa, hän rauhoittui hieman ja malttoi kävellä normaalimmin. 


Reitti oli hyvin merkitty eikä eksymisen vaaraa ollut. Tästä kohtaa käännyimme laavulle, joka oli retkemme kohde. Laavulla isäntäväki paistoi makkaraa ja saimme mekin tietysti osamme. Laavussa oli myös kiva pitää taukoa ja lepuuttaa tassuja. 


Sipi tosin käytti suuren osan tauosta vahtimiseen. Emme kuitenkaan nähneet muita kuin pari retkeilevää naista, jotka ohittivat laavun noin 50 metrin päästä. Muuten olimme aivan yksin, mikä oli tietenkin ihan kivaa. 
Pöytyällä asuu kuulemma myös susilauma, mutta emme nähneet siitä vilaustakaan. Peurojen jälkiä sen sijaan oli kauhean paljon. 

Palasimme samaa reittiä takaisin autolle. Minua alkoi jo vähän väsyttää, enkä olisi totta puhuen halunnut tehdä näin pitkää lenkkiä. Mutta kotona olin kuitenkin ihan onnellinen ja iloinen, että meillä oli niin hieno retkipäivä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti