keskiviikko 20. heinäkuuta 2022

Retkellä Kopparön luontopolulla

Emännän synttäreiden kunniaksi kävimme eräänä päivänä tällä viikolla Kopparön luontopolulla. Siellä emme olleet ennen käyneetkään. Sinne ei ole meiltä pitkä matka, mutta se kesti yllättävän kauan, koska sinne pitää mennä lossilla. 


Heti retken aluksi päätimme mennä uimaan, koska oli niin lämmin päivä. Merivedessä on kiva uida, se maistuu jännälle. Tässä kohtaa oli rannassa pari hiidenkirnuakin, mutta emme joutaneet niitä ihailemaan, kun oli tärkempää päästä uimaan. 


Metsässä oli kiva polku, jota pitkin reittimme meni. Täälläkin oli paljon punkkeja, mutta sille ei oikein voi mitään. Meillä on onneksi niin hyvät punkkisuojat tänä kesänä, ettei yhtään punkkia ole kiinnittynyt. 

Aurinko paistoi lämpimästi. 
 

Välillä oli isoja korkeuseroja ja tässä kohtaa oli tehty portaat kulkemisen helpottamiseksi. 

Minä kuljin melkein koko ajan kuono maassa, koska tämä oli uusi ja kiva reitti. Onneksi vastaan ei tullut paljon koiria eikä muitakaan eläimiä. Aika paljon ihmisiä sen sijaan. 

Reitillä oli nuotiopaikkakin, mutta tällä kertaa isäntäväellä oli vain mansikoita eväänä. Ne he söivät eräällä kalliolla, jolta oli merinäköala. Me kävimme sillä välin taas kerran uimassa. 

Kun pääsimme kotiin, meidän päivä vain parani: kylään tulivat Urpo ja Kärsä! Olin aivan innoissani! Sipi sen sijaan ei taaskaan voinut olla haukkumatta vieraita kovaan ääneen. He kyllä tietävät, ettei Sipi ole vihainen, mutta Kärsää alkoi silti vähän jännittää ja hän jäi eteiseen surkeana. Oli parempi, että Sipi-mummo sai mennä omaan huoneeseensa lepäämään. Kaikilla oli kivempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti