lauantai 9. syyskuuta 2017

Tötteröpää, tötteröpää, vaikea ymmärtää

Maanantaiaamuna emäntä säikähti pahanpäiväisesti, kun Sipin peräpäästä tippui verta. Ensimmäisenä tuli mieleen joku kamala suolistosairaus tai rotanmyrkky.

Ei muuta kuin kesken työpäivän eläinlääkärille. Täällä on onneksi tapana mennä suoraan jonottamaan, eikä tarvitse varata aikaa etukäteen.

Eläinlääkäri totesi onneksi, että kyseessä ei ole mikään kovin vakava vaiva. Sipillä oli vain anaalirauhaset tukossa ja tulehtuneet. Niitä putsattiin ja Sipi sai kipulääkettä ja antibiottikuurin. Hän joutui parin päivän ajan pitämään kauluria eli tötteröä, jottei hän yltäisi nuolemaan pyllyä.


Sipi joutui käymään puhdistuttamassa anaalirauhaset uudestaan vielä tiistaina ja perjantaina, ja kuulemma ensi viikolla vielä kerran. Sen verran pahaksi tilanne oli päässyt menemään. Ei Sipi ollut puhunut kenellekään mitään, että peräpäässä olisi kipua. Kukaan ei tiennyt, että Sipi on lääkärin avun tarpeessa. Paitsi tietenkin minä tiesin, mutta en sekannu toisten henkilökohtaisiin asioihin.

Ensimmäinen tyhjennyskerta oli niin kivulias ja tuskainen, että Sipi huusi suoraa kurkkua. Toisella kerralla meni jo paremmin, kun tulehduskipulääke ja antibiotti olivat jo tehonneet, mutta häntä pelotti niin paljon eläinlääkärissä, että koko tutkimuspöytä tutisi kun Sipi seisoi pöydällä eikä pystynyt hillitsemään jalkojen tärinää.

Toivottavasti ensi viikon kerta jää viimeiseksi. Kauluria ei onneksi ole enää tarvittu, Sipi käyttäytyy ihan normaalisti jo. Hän kävi tänään emännän kanssa juoksemassa 14 km lenkin ja nautti kun pääsi ravaamaan rivakkaa tahtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti